Oldalak

2012. december 2., vasárnap

Egészséges adventi naptár

Értelmezzük kreatívan az adventi naptárt! Nyugodtan szabjuk saját magunk és szeretteink igényeihez. Ha jól tervezünk, nem lesz stressz az ünnepi készülődés. Lesz időnk magunkra, szeretteinkre és a jótékonykodásra is.

Advent első hete

1. nap: Állítsuk össze a saját naptárunkat tele egészségötlettel! Készítsünk a gyerekeknek kreatív feladatokkal teli naptárt!


2. nap: Irány a szauna! A hirtelen jött hideg időjárást legkönnyebben egy kellemes szaunázással tudjuk feledni. A szauna rendszeres használatával megelőzhetők a légúti megbetegedések, és megőrizhetjük jó kondíciónkat. Rendkívül jó immunerősítő hatása van, és érrendszerünk is jól karbantartható. Megfelelő vízpótlás mellett kiváló méregtelenítő hatású. Az élményt eukaliptuszos vagy mentás szaunaolajjal fokozhatjuk.


3. nap: Töltsük fel magunkat és szeretteinket vitaminnal! A citrom, narancs- és mandarinhéjat ne dobjuk ki, az illat körbelengi a lakást, illetve szükség lehet rájuk sütésnél is.




4. nap: A szálas kínai zöld tea frissen tart az év végi hajrában és az egyre rövidülő nappalokon. A zöld teát 80 C fokos vízzel kell felönteni, 2-3 perces áztatással nem lesz keserű, többszöri felöntésre alkalmas. Nem érdemes mézzel és citrommal elrontani, hiszen 60 C fok fölött amúgy is szétesnek az értékes hatóanyagaik. A zöld tea szívbarát, tele van antioxidánssal, szabályozza a vérnyomást, élénkítő, vízhajtó és zsírégető hatású.


5. nap: Rúgjuk fel a szabályokat, ajándé-kozzunk egészséget barátainknak, kollégáinknak mikulásra! A mandarin, szilva, kivi vagy körte kellemes meglepetés lehet a sok édesség között. Nagyon sok hálás tekintettel fogunk találkozni! :)


6. nap: Szerezzünk egy üveg propoliszos mézet, amely hatékony lehet a hógolyózás vagy korcsolyázás utáni esetleges torokgyulladás gyógyításában. A propolisz miatt hatása intenzívebb: általános immunerősítő, gomba-, baktérium- és vírusölő hatású. Alkalmazható gyomor- és bélnyálkahártya gyulladás, gyomorfekély, hurut, hasmenés és aranyér esetén is. A propoliszt enyhe alkoholos oldattal keverik a mézhez (1%). A propolisz vagy méhszurok olyan gyantás, ragacsos anyag, amelyet a dolgozó méhek a kaptár védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen gyűjtenek. Legfontosabb alkotórészei a flavonoidok és ásványi elemek.




7. nap: Aloha! A mai nap nem csak a téli sportok szerelmeseinek tarto-gathat meglepetéseket! :) Könnyen lehet, hogy még a nap is kisüt! Töltsünk pár órát a szabadban! 



Advent második hete itt olvasható